24 de maig 2011

NEGOCIS BRUTS: ELS BANCS I CAIXES ESPANYOLS FINANCEN ARMAMENT PROHIBIT

SETEM presenta la nova campanya "Banca Neta. Som clients, no còmplices" que destaca que les bombes de dispersió MAT-120 fabricades per l'empresa espanyola Instalaza el 2007 i usades per Gaddafi per bombardejar Misrata a Líbia, van ser finançades per almenys 8 bancs espanyols: Cajalón (grup Caja Rural), Caja España, Caja Mediterráneo, Bankinter, Ibercaja, Banco Popular, Banc Sabadell i La Caixa.

La confirmació d'aquesta notícia ha estat el punt de partida per a la presentació de l'informe "Negocis Bruts. Bancs espanyols que financen armes controvertides" que confirma que des de 2006 fins a l'actualitat, 14 bancs espanyols estan implicats financera i econòmicament en 19 de les principals empreses fabricants d'armes controvertides i prohibides que causen centenars de milers de morts de civils a tot el món, dels quals destaquen BBVA, Grup Santander i Bankia.
Entre aquestes armes hi ha armament nuclear, d'urani empobrit i armes prohibides com les armes químiques, biològiques, les bombes de dispersió i les mines antipersones. L'informe, elaborat per a SETEM per Profundo, es pot descarregar íntegre des www.bancalimpia.com, on qualsevol persona pot informar-se del que fa el seu banc, enviar una carta demanant que es retiri aquest suport, difondre la informació en xarxes socials i donar suport econòmicament la campanya.