10 de nov. 2010

La Generalitat fomenta la compra a pagès

Una guia recull mig miler de productors que fan venda directa. La guia recull els pagesos que fan venda directe.


El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa ha editat la guia Compra a Pagès, per incentivar el canal de comercialització directa de productes agroalimentaris. La publicació, que més de mig miler d’explotacions, recull informació de productors agroalimentaris que, de manera individual o agrupada, venen els seus productes directament al consumidor, sigui a la mateixa explotació, en mercats i fires, per internet, etc.


Compra a pagès presenta una fitxa d’explotacions agràries domiciliades a Catalunya que ofereixen de manera regular productes de la seva pròpia explotació, siguin frescos o elaborats. En el cas dels productes elaborats, la matèria primera principal prové exclusivament de la seva pròpia explotació, amb els corresponents permisos sanitaris. La guia inclou agricultors professionals, explotacions agràries prioritàries (EAP) i agrupacions de productors que almenys el 50% dels seus socis són agricultors professional o EAP.


La guia en format paper es distribuirà a través de les oficines territorials del DIUE i els consells comarcals, i el mapa es trobarà també en les oficines de turisme, organismes locals i entitats del sector, així com en diferents fires i mostres gastronòmiques i agroalimentàries. A més, es pot consultar en format digital a través del web Gastroteca.cat i també està accessible gratuïtament a través dels telèfons mòbils de darrera generació, amb l'avantatge que la informació està geolocalitzada i s'ofereix a l'usuari per ordre de proximitat a partir de la seva posició.


Font: Nació Digital


Més informació: Generalitat de Catalunya